«Найніжніший медівник із медом Mel Apis»
- 4-28-2023
Для приготування цього торту знадобиться зовсім небагато меду, але готовий медівник має насичений медовий смак. А ніжний сметанний крем відмінно просочує печені коржі.
Для тіста:
125 г маргарину чи олії
1 склянка цукрового піску
2-3 ст. л. меду Mel Apis
1 ч. л. соди не гашеної
2 яйця
3,5-4 склянки борошна
Для крему:
0,5 кг сметани 15-20%
1 склянка цукру
Отож, поїхали!
На водяній бані розтопити маргарин.
Додати цукор та мед.
Нагрівати, помішуючи до однорідної маси.
Додати соду і заважати до збільшення та побілювання маси. Зняти з водяної бані та остудити.
Потім додати яйця і добре перемішати.
Додати борошно і замісити тісто.
Розділити на 8-10 частин. Розкачувати прямо на деку дуже тонкі коржі. Зробити кілька проколів вилкою та випікати по одному 2-3 хв. у розігрітій духовці до коричневого кольору.
У гарячому вигляді обрізати краї за будь-якою формою. Викладати на рушник до охолодження (не складати віч-на-віч у гарячому вигляді, можуть прилипнути).
Крем: холодну сметану збити із цукром міксером.
Промазувати коржі (крему не шкодувати), притискаючи зверху.
Верх медівника прикрасити подрібненою крихтою від залишків коржів. Можна горішками та шоколадом.
Можете придбати живий мед вагою:
- 50 г
- 285 г
- 400 г
- 655 г
А також замовити набір із різних видів меду!