З дитинства нас вчили, що додавання меду в чай поліпшує здоров’я та допомагає швидше одужати. Проте з часом нам почали розповідати, що такий вид підсолодження чаю є не зовсім безпечним для здоров’я. Отже, давайте разом розбиратись в цій темі та визначимо: чи справді мед є таким небезпечним при нагріванні? В чому небезпека нагрітого меду? Найнебезпечнішим […]
Мед є унікальним харчовим продуктом, який люблять мільйони людей. Тому не дивно, що з ним пов’язано багато цікавих фактів, а також і міфів. Ми зібрали найцікавіші факти для вас та, користуючись нагодою, розвіємо деякі поширені міфи. Розберемо деякі міфи Міф №1. Мед не кристалізується. Це міф. Будь-який мед раніше чи пізніше починає кристалізуватись за умови […]
Купуючи натуральний необроблений мед, ви підтримуєте розвиток бджільництва, як ремесла. Ми знаємо всіх своїх бджолярів особисто, це прекрасні люди, величезні трудяги, які десятиліттями вірні своїй клопіткій справі. У наш технологічний вік вони – небагато з тих, хто намагається зберігати традиції крафтового ремесла на користь людям. Тому щоразу, купуючи мед, ви даєте можливість багатьом пасічникам продовжувати […]
Для приготування цього торту знадобиться зовсім небагато меду, але готовий медівник має насичений медовий смак. А ніжний сметанний крем відмінно просочує печені коржі. Для тіста: 125 г маргарину чи олії 1 склянка цукрового піску 2-3 ст. л. меду Mel Apis 1 ч. л. соди не гашеної 2 яйця 3,5-4 склянки борошна Для крему: 0,5 кг […]
Хрустка і ароматна домашня гранола готується дуже просто!Всього-то потрібно взяти вівсяні пластівці (замість них іноді використовують повітряний рис), улюблені горішки, насіння і сухофрукти, трохи меду або кленового сиропу і масла. Всі інгредієнти добре перемішуєте і запікаєте в духовці. Якихось півгодини – і у вас готовий найсмачніший сніданок або перекус. Складові:Вівсяні пластівці – 4 склянки;Кокосова стружка […]
Історія меду починається ще задовго до появи писемності. З роками люди почали дізнаватися про корисні властивості меду. Найдавніший запис про бджіл у вулику виявили у храмі сонця, який був споруджений у 2400 р. до н.е., неподалік Каїра. Зображення бджоли використовувалося в єгипетських ієрогліфах. Вона символізувала для фараонів царську владу. Стародавні єгиптяни використовували мед як підсолоджувач, […]
Мабуть, ви неодноразово чули, що багато солодкого, а особливо жінкам, їсти не можна, бо воно негативно впливає на шкіру, робить її жирною та забиває пори. Так от, меду це не стосується! Якщо цей продукт бджільництва вживати щодня і невеликими мірами, то шкіра стане кращою. Мед – це чудовий антиоксидант, який виводить з організму шкідливі токсини. […]
Вживати мед можна не тільки безпосередньо, але і в якості солодкого доповнення до ваших улюблених напоїв! Медом можна замінити цукор і при цьому надати напою приємний насичений смак і додати йому користі.⠀В які напої додавати мед?⠀?Ягідний морс – в поєднанні з медом збагачує організм найпотужнішим зарядом вітамінів.⠀?Відвари лікувальних трав – мед не тільки посилить цілющі […]
Мед з шершнями викликав неоднозначну реакцію у любителів солодкого.⠀В Японії невелика компанія, що займається виробництвом меду, привернула до себе велику увагу любителів цього продукту.⠀Фірма запустила в продаж мед, ціна якого багатьом здалася, м’яко кажучи, зависокою – близько 11 доларів за 150 г баночку, але зате разом з солодким продуктом ви отримаєте оригінальний, хоча і трохи […]
Вже в шостий раз організатори заходу запрошували спортсменів перевірити себе пагорбами тунельної балки. Мета та завдання марофону були: Пропаганда бігу та спортивного способу життя. Вдосконалення спортивної майстерності серед спортсменів аматорів. Підвищення масовості руху любителів бігу. Встановлення дружніх зв’язків між спортсменами легкоатлетами Дніпра та інших міст України Кожен фінішер отримав унікальну медаль та скуштував справжню козацьку […]