«Освіжні медові лимонади :)»

  • 8-8-2018

Літо в самому розпалі. Сонце, спека, пляж … ніщо так не тамує спрагу як склянка прохолодного лимонаду.

А освіжні медові лимонади із натуральним українським медом ще й додають сил та покращують настрій.

Пропонуємо кілька цікавих рецептів домашніх лимонадів із натуральним медом, що можна взяти з собою будь-куди: на роботу, на пляж, в подорож, на прогулянку чи навіть подавати на запальних вечірках:)

Отже, поїхали:

Медово – імбирний лимонад

Honey-Ginger-Lemonade Mel Apis

Готується дуже просто  з  лимонного соку та сиропу із води та меду. Сюди додаємо пекучий імбир, що робить пікантним наш лимонад. Лимонад виходить м’який та солодкий з приємним медовим шлейфом.

Нам знадобиться

для медово – імбирного сиропу:

  • 85 грамів натурального українського меду
  • 120 мл очищеної води
  • 90 грамів свіжого кореня імбиру, очищеного та натертого на дрібну тертку

приготування:

  • помістити мед та воду в невелику каструльку, підігріти воду доки мед повністю не розчиниться, додати свіжо натертий імбир, настояти 30 хвилин.
  • процідити сироп через сито, ретельно віджати імбир. Помістити сироп в холодильник. (Сироп можна зберігати в холодильнику до двох тижнів)

для лимонаду:

  • 240 мл (1 склянка) свіжо вичавленого лимонного соку
  • 950 мл (4 склянки) очищеної води
  • медово-імбирний сироп
  • лід та порізаний кружальцями лимон для подачі лимонаду

Приготування:

  • У великому скляному глечику (скляній пляшці) змішуємо медово-імбирний сироп, свіжо вичавлений лимонний сік, охолоджену воду (води можна додати більше або менше, в залежності від того наскільки насиченим хочеться отримати лимонад).

Для подачі лимонаду у склянки розкласти кілька кубиків льоду, прикрасити скибочками лимону.

За бажанням можна також використати наступні варіації:

  • замінити одну склянку води на:

– склянку джину (варіант для запальної вечірки),

– склянку газованої воду,

– кокосову воду,

  • додати одну склянку свіжо вичавленого соку ананасу.

Смачного!

Медовий лимонад з куркумою

Honey turmeric lemonade Mel Apis

Куркума надає лимонаду легкої терпкості та квіткових ноток, а натуральний мед приємну солодкість. Виходить чудовий, напрочуд ніжний напій. Медово-куркумового сиропу отримаємо дещо більше, аніж потрібно для лимонаду, його можна використовувати в чай чи для наступної порції лимонаду.

Нам знадобиться:

для медово – куркумового сиропу

  • 75 грамів тертої куркуми
  • ½ склянки меду
  • ¾ склянки води

Приготування:

  • У середній каструльці змішуємо куркуму, мед та воду. Довести до кипіння та проварити 10 хвилин. Процідити сироп. Охолодити.

Для лимонаду

  • Сік із трьох великих лимонів,
  • сік із двох великих апельсинів,
  • ½ склянки медово – куркумового сиропу,
  • звичайна очищена вода чи газована вода.

Приготування:

  • У скляному глечику чи у пляшці змішати всі інгредієнти. За смаком додайте воду –  менше  або більше (якщо напій засолодкий) чи сиропу (якщо хочеться більш насиченого смаку). Лимонад найкраще смакує з льодом. Насолоджуємось!

Огірковий лимонад

Cucumber-Honey Lemonade-Mel Apis

Здоровий огірковий лимонад з м’ятою та натуральним українським медом, втамовує спрагу, чудово освіжає та дарує приємні відчуття спекотним літнім днем.

Нам знадобиться:

  • 1/2 великого огірка або один середній огірок – порізати кубиками,
  • 1/2 великого огірка або один середній огірок – порізати кружальцями,
  • 4 великі лимони – сік,
  • 1 лимон – кружальця,
  • ½ склянки натурального українського меду (або за смаком),
  • 6 склянок чистої питної води (можна газованої),
  • 5 гілочок м’яти або базиліку + декілька гілочок для прикрашання.

Приготування

  • У чашу блендера кладемо: огірок кубиками, мед та сік лимонів. Ретельно перебиваємо все блендером. Переміщуємо отриману суміш у скляний глечик, додаємо огірок кружальцями, лимон кружальцями воду та гілочки м’яти (м’яту попередньо пом’яти руками щоб відкрився аромат).
  • Добре перемішайте суміш, дайте трохи настоятись. Додайте за потреби за смаком: можна додати більше меду чи прянощів. Подавати з кубиками льоду. Лимонад можна процідити або лишити не процідженим (як смакує саме вам)

Чорничний лимонад

4-Blueberry-Puree-Limeade Mel Apis

Сезон чорниці продовжується і нашу підбірку поповнює чорничний лимонад. Проте в цьому рецепті чорниці завжди можна замінити на будь-які ягоди, що є в холодильнику: полуниця, малина, вишня і т.д.

Нам знадобиться:

  • 1 склянка свіжої чорниці (або замороженої)
  • 6 лаймів чи лимонів (сік)
  • 2 лайми чи лимони порізані кільцями
  • 1/3 склянки натурального українського меду
  • склянок чистої питної води (можна додати газовану воду)
  • лід кубиками
  • 6 гілочок м’яти або базиліку для прикраси

Приготування:

  • В чаші блендера збиваємо до однорідності чорницю, сік лайму та натуральний український мед. Поміщаємо суміш у скляний глечик з кільцями лайму чи лимону, наповнюємо глечик водою. За потреби додатково солодимо медом. Даємо лимонаду настоятись в холодильнику. Подаємо напій з кубиками льоду та прикрашаємо гілочками м’яти. За бажанням лимонад можна процідити.

Смачного!

Сподіваємось наша підбірка “Освіжні медові лимонади” із натуральним українським медом додасть яскравості та свіжості спекотним серпневим дням!

Щиро ваша команда Mel Apis – команда поціновувачів українського натурального меду та освіжних лимонадів із медом 🙂