«Корисні властивості меду»

  • 11-14-2022

Мабуть, ви неодноразово чули, що багато солодкого, а особливо жінкам, їсти не можна, бо воно негативно впливає на шкіру, робить її жирною та забиває пори.

Так от, меду це не стосується! Якщо цей продукт бджільництва вживати щодня і невеликими мірами, то шкіра стане кращою. Мед – це чудовий антиоксидант, який виводить з організму шкідливі токсини. Мед наділений антибактеріальними властивостями й окрім цього, його можна не лише їсти, але й використовувати в косметології.

Сам грецький лікар Гіппократ вважав мед найголовнішими ліками й закликав його вживати в їжу для відновлення сил. До появи інсуліну цукровий діабет лікували саме медом.

Сьогодні як народна, так і наукова медицина рекомендує вживати мед при різних хворобах. Натуральний продукт бджільництва піднімає імунітет, впливає позитивно на захисні функції організму.

Проте варто запам’ятати, що лікувальні властивості має лише натуральний мед, який не піддавався значній тепловій чи технологічній обробці.

Перегрітий мед втрачає все те корисне, що в ньому є. І навіть більше, мед після термічної обробки високими температурами може перетворитися просто в солодку речовину та не нести користі організму.

Основні властивості меду

Антивірусний, протигрибковий та антибактеріальний – усе це характеризує мед. В продукті бджільництва є багато калію, який веде боротьбу з бактеріями. Насичений мед залізом і міддю, а тому його варто вживати людям, у яких діагностували анемію. Звісно, це при умові, що у вас немає алергії на цей продукт. Мед з молоком чи теплою водою допомагає лікувати кашель.

Він допомагає побороти втому, впливає позитивно на настрій і його варто вживати при втомі, депресії та при безсонні. Мед, імбир та сік лимону нормалізує роботу шлунку й позбавить від нудоти.

Мед використовують в косметології. Його додають до масок, кремів, скрабів та сироватки.

Навіть попри те, що мед солодкий, він допомагає схуднути, оскільки розщеплює жири, а склянка теплої води, чайна ложка меду та крапля лимонного соку помічні при дієтах.

Від кольору меду залежить і комплекс вітамін, які до нього входять. Темний мед рекомендують людям з серцево-судинними проблемами, а також вживати, як антибактеріальний продукт. Світлий мед – хороший помічник при хворобах травної системи.

Придбати якісний живий, натуральний мед від кращих бджолярів зі всієї України можна в компанії Mel Apis. Тут гарантують якість продукту та його користь!